Vintage přenosný televizor se otočil retro herní systém

, když [finnandersen] našel starý televizor sada po straně silnice, udělal to, co by jakýkoli sebeúcta / herní nadšenec) udělal: Vzal ho a instaloval malinu Pi 3 běžící retropie v něm v nákupu hrát retro hry na retro tv!

[Finn] vzal CRT z televize, než si uvědomil, že to vlastně fungovalo. Už bylo pozdě, tak [Finn] koupil 12 “LCD obrazovku, aby se na jeho místo. Líbilo se mu představu o zakřivené obrazovce CRT, takže on on lisoval kus akrylátu kolem CRT a po některých řezání a broušení, měl to v prostoru obrazovky.

[Finn] také ráda myšlenka televize stále je schopen zobrazit televizní signál, takže dostal TV tuner kartu. Po několika modech na to mohl ovládat kartu s původním měničem televizoru. Použil Arduino pro čtení stavu otočných kodérů původní použitý televizor. Po nějaké pokusu a chybě, [FINN] byl schopen číst pozice kanálů a Arduino odesílat signál na tlačítka kanálu nahoru a dolů na kartě tuneru v nákupu ke změně kanálu.

Další UP byl zvuk. [Finn] našel hezčí reproduktor, než přišel s televizí, takže je vyměnil a přidal zesilovač. Knoflík původního svazku se stále používá k řízení objemu. Rozbočovač USB je skrytý na boku televizoru ve spodní části, aby se regulátory připojily a nakonec, napájecí zdroj převádí síťové napětí na 12V DC, který běží jak malinový PI a televizní tuner.

[Finnandersen] vybudoval úžasnou retropie skříňku, která opírá úžasné vypadající vinobraní televize. Je to nešťastné, že odstranil CRT, než zjistil, že by ho mohl použít, ale náhrada vypadá docela Darn Good! a další výhodu? Je to přenosný, druh. Alespoň bez CRT uvnitř, je to mnohem lehčí než to bylo. Zde je další retro konzole uvnitř staré televize, a tento příspěvek je o připojení maliny pi na každý displej, můžete si dostat ruce.