Chcete gesto sledování? Jediné, co musíte udělat, je zvednout prst.

Zobrazení Tony Stark Wave jeho ruce k manipulaci s promítanými konstrukty je stále blížící se realitou – alespoň z hlediska sledování gesta. Lift – prototyp postavený týmem od UC Irvine a FX Palo Alto Laboratory – je schopen sledovat až deset prstů s přesností 1,7 mm!

Sledování gesta zdvihu je dosaženo použitím DLP projektor, dva Arduino MKR1000 a světelný senzor pro každou číslici. Design výtahu umožňuje pracovat na prakticky jakémkoliv rovném povrchu; Promočený obraz působí jako mřížka a pracovní plocha pro uživatele. Vzhledem k tomu, že jejich prsty přemístí přes projektovaný povrch, světelné senzory krmí informace z obrázku do arduinos, které vyvodí umístění každého prstu a překládají jej do digitálního pracovního prostoru. Snímače mohou být také namontovány na jiných objektech, které přidávají funkčnost.

Dosud, tým používal výtah jako vstupní zařízení pro výkres, stejně jako použití, aby bylo možné předstírat ovládací prvky gesta na konvenční obrazovce notebooku. Dalším krokem by bylo dva nebo mnohem více projektory, které by umožnily plně a efektivně fungovat výtah ve třech rozměrech a přímo interagují s projektovaným obsahem médií. Může také pracovat bezdrátově? Ano. Ano, může.

I když nemáme Tony Starkovu hologramovou pracovní stanici ještě, můžeme stále hrát tetris, létat drony a nepořádek s chirurgickými roboty.